7 LESSEN IN LEVENSLUSTlogo-levenslust-roodoranje

Speciaal voor mensen die uit het leven willen halen wat er in zit, die willen leven tot in de topjes van de vingers en de tenen. Die niet van min naar 0 willen, maar naar een dikke PLUS. Voor die mensen heb ik 7 lessen in levenslust ontwikkeld. Een programma om jou helemaal aan bod te laten komen, jou te verruimen, zodat je ook echt je plek inneemt in het leven.

Les 1
Tot nu toe
Ik vraag je om over je leven te vertellen. We beginnen bij het gezin van waarin je bent opgegroeid. Welke plek had je daarin? Welke rol nam jij in? Welke grote gebeurtenissen heb je meegemaakt? Wat is het verband met je huidige leven? Samen bekijken we de rode draad en patronen die in je leven zichtbaar zijn.

Les 2
Patronen en de gevolgen
Hoe beïnvloeden je patronen je denken, voelen en gedrag? Welke gebeurtenissen lijken zich telkens weer te herhalen? Waar ben je gevoelig voor? Hoe merk je dat in je lichaam? Wat is het verband tussen lichaamshouding en levenshouding? Hoe zien beiden eruit?

Les 3
Vertrouwde gevoelens
Welke gevoelens zijn vertrouwd en kom je altijd wel tegen? Sommige mensen zijn vooral boos, anderen verdrietig, angstig of blij. Maar gevoelens die je heel vaak hebt, zitten waarschijnlijk in je patronen, in je “gewoontes”, in je verdedigingsmechanisme: de manier waarop je ooit het beste kon reageren. Deze gevoelens gaan we verkennen, doorvoelen, op waarde schatten.

Les 4
Verhulde gevoelens
Iedereen heeft ook gevoelens die niet zo gemakkelijk naar voren treden. Sommige mensen vinden het bijvoorbeeld heel lastig om boos te worden, anderen om hun verdriet of hun angst te voelen. In deze les gaan we deze gevoelens verkennen en aan het licht brengen. Je krijgt een ruimer repertoire in denken, voelen en gedrag.

Les 5
“De schatkist Schaamte”
Iedereen heeft wel iets waarvoor hij of zij zich schaamt. Het gaat vaak over kwetsbaarheid, je klein voelen of je minderwaardig voelen. Je werkt heel hard om het weg te houden, onzichtbaar te houden. Maar daarmee mis je veel energie en de mogelijkheid tot liefde en verbinding. Daarom gaan we hier expliciet aandacht aan geven.

Les 6
Blijheid en geluk
Wanneer voel jij je blij of gelukkig? Hoe vaak is dat? Wat staat jouw blijheid in de weg? Hoe afhankelijk ben je van omstandigheden voor geluksgevoelens? Kun je het omarmen als het leven niet gaat zoals je dat graag wil?

Les 7
Jouw Levenslustige Leven
Wat zijn vanaf nu je voornemens voor een levenslustig leven? Wat ga je doen om jezelf en anderen recht te doen? Je zult echt niet de rest van je leven levenslustig zijn. Daarvoor is het leven te weerbarstig. Maar je weet nu wel hoe je telkens weer de route naar levenslust terug kunt vinden. En je weet: Levenslust is veel meer dan geluk

 

Heb je vragen? Ik heb altijd een vrijblijvend kennismakingsgesprek met je vooraf.

Stuur me een mail.

 

 

VROUWENGROEP: LUST IN JE LEVEN, LUST IN JE LIJF?logo-levenslust-roodoranje

We kennen het allemaal wel: perfectionisme (maar eigenlijk onzeker), grote controle behoefte (maar dat is stressvol en ongezellig!), hard werken (dan hoeven we niet te voelen). Of strakke schoudertjes, maar onze buik minder strak dan we zouden willen 😉

Zo vergaat ons de lust!!

Wil je meer ontspannen? Tevreden zijn met jezelf en met de mensen om je heen? Een rustiger hoofd en een levendig lijf? Lust in je leven? Deze vrouwengroep is dan de plek voor jou om met jezelf aan de slag te gaan.

Levenslust
Levenslust is dat je “ja” zegt tegen wat je in het leven tegenkomt. Ook al is het niet leuk, of niet wat je wilde. Levenslust is dat je alle gevoelens die in je opkomen als reactie op gebeurtenissen doorleeft. Om daarna weer met een opgeruimd hoofd, een lichter hart en een levendig lijf door je leven te stappen. Tot je weer iets tegenkomt natuurlijk, ja! Je neemt risico’s die je eerst niet durfde, ervaart de opwinding daarvan en verkent zo terreinen die anders voor je gesloten waren gebleven. Je durft boos te worden, maar ook kwetsbaar of verdrietig te zijn. Of gewoon blij en gelukkig. Je durft je te verbinden, maar houdt ook verbinding met jezelf.

Deze groep
We werken in een groep; allemaal vrouwen die zich willen openstellen voor elkaar en voor wat er in hen leeft. Iedereen laat zich, op eigen wijze, zien. Je ervaart herkenning, steun en bevestiging. We starten een ochtend met lichaamsgerichte oefeningen, met jezelf of met elkaar. We nemen vervolgens de tijd om te delen wat ons bezighoudt. Maar vooral nemen we de tijd om daadwerkelijk te werken met je vragen en thema’s, zodat je verder komt.

De begeleiders
De groep wordt begeleid door Francis Welten (Lichaamsgericht Therapeut, Postural Integration Therapeut) en Tanja Konig (Core Energetisch Therapeut, Registerpsycholoog NIP).

Praktisch
Start: elke januari en elke september met een zondag. Daarna bijeenkomsten op avonden, om de maandag, van 19.00 u tot 21.30 uur. Halverwege opnieuw een hele zondag.

Looptijd: september – december of januari-juni

Mail me voor de actuele data.

Kosten: per dagdeel: € 50,= In totaal 10 tot 12 dagdelen (afhankelijk van het seizoen).
Je ontvangt maandelijks per mail een factuur.

Aanmelden: info@respectvoormensenwerk.nl (Tanja Konig). Je wordt dan uitgenodigd voor een intake gesprek.

www.lesseninlevenslust.nl

www.jelijfleven.nl

 

Save

Save