Posted by on 14 december 2016

We voelen ons niet graag ongemakkelijk. Het is een lichtere vorm van schaamte en schaamte willen we niet. Want als we ons schamen denken we het risico lopen uitgelachen te worden en uit de groep gegooid te worden. Niemand wil toch alleen achterblijven?

Maar de vermijding van ongemak maakt ook onvrij. Je blijft binnen de marges van wat je zeker weet dat geaccepteerd wordt. En reken maar dat je zelf strenger bent dan de meeste mensen om je heen, al helemaal strenger dan de mensen die van je houden.

Dus als je vrijer wil worden, dan zal je moeten experimenteren met nieuw gedrag. En dan kom je al snel in ongemak terecht. Brrrr. Maar als je vervolgens het ongemak maar gewoon accepteert en je er niet door laat afleiden, vergroot je je marges. Er blijkt dan veel meer mogelijk te zijn dan je beperkende geest altijd dacht.

Dus ga vooral op zoek naar het ongemak! Natuurlijk is dat ongemakkelijk, natuurlijk kun je dan juist een soort kramp voelen. Maar blijf gewoon ademen, bewegen en ga vooral door! Zo verover je je vrijheid.

 

Als je mijn blogs rechtstreeks in je mailbox wilt hebben, dan klik op onderstaande link.

https://www.e-act.nl/ah/site?a=1893&p=129511

 

Posted in: Blog