Posted by on 6 februari 2017

Pippi, ons aller grote heldin. Ze durfde dingen die ik nooit zou durven! Ik was meer de Annika, die netjes binnen de lijntjes blijft, altijd haar best doet en zelfs gaat mopperen als Pippi iets doet wat niet mag. Soms kon ik niet goed kijken, als ik vond dat Pippi echt over de schreef ging. Maar ja. Het was wél leuk! Was jij vroeger een Pippi of een Annika? Of was je misschien allebei?

Ik heb mijn pogingen gedaan minder braaf te worden. Soms lijkt dat te lukken, soms ook niet. Maar nog belangrijker dan braaf zijn is misschien dat je je vrijheid voelt om te doen wat je denkt dat goed is. Soms is dat volgens de regels, maar soms juist tegen de regels in. Vrijheid geeft ook verantwoordelijkheid.

Laatst zag ik een citaat van Pippi. “ik heb dit nooit eerder gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan.” (dagelijksegedachte.net) Toen wist dat ik nog best wat vrijer mocht worden…..

Als je trouwens mijn blogs rechtstreeks in je mailbox wilt hebben, dan klik op onderstaande link.

https://www.e-act.nl/ah/site?a=1893&p=129511

Posted in: Blog