Posted by on 7 januari 2019

(Voor onbepaalde tijd, niet alleen voor 2019)

Het afgelopen jaar waren alle therapeuten en coaches bezig om “AVG-proof” te worden. AVG, beroepscodes, het zijn belangrijke wetten, regels en afspraken ter bescherming van cliënten. Maar het zijn “slechts” concrete uitwerkingen, waaronder een idee, een geest van de wet zit. Die onderliggende geest is de intentie waar vanuit we werken. Het leek me een goed moment om mijn intentie onder woorden te brengen:

Mijn intentie is om goed naar je te luisteren, met open oren, ogen en hart, naar wat je bezighoudt. Ik zal een aanpak kiezen die bij jou en je vraag past, waarbij ik het lichaam betrek als huis van gevoelens en beleving.

Mijn vertrekpunt is jouw beleving op dat moment. Ik focus vervolgens op gevoelens, gedachten die onder de oppervlakte blijven en breng die zoveel mogelijk naar boven. Veel van onze belevingen moesten namelijk ooit verstopt of genegeerd worden om liefde te krijgen, of niet te verliezen, andere moesten juist worden uitvergroot. Daarmee zijn ze niet meer zuiver beschikbaar. Vaak ligt er een laag schaamte overheen. Hoe meer delen je van jezelf weer in je bewustzijn hebt, hoe vrijer je bent, hoe flexibeler je kunt inspelen op wat je overkomt en hoe meer verantwoordelijkheid je kunt dragen voor je leven. Je vraag, of je probleem is daarmee de wegwijzer naar delen in jou die niet meer beschikbaar zijn of juist te overheersend waren geworden. Mooi toch!

Om zo met je te kunnen werken, wil ik een verbinding aangaan, van mens tot mens. In onze relatie wil ik de ruimte maken voor experiment en onderzoek. “Spelen”, buiten de comfort zone, daar waar het spannend is. Serieuze zaken geef ik serieuze aandacht, maar speelsheid en humor kunnen wel helpen. Spelen is juist dé manier om iets nieuws uit te proberen. Humor brengt lichtheid waardoor lastige dingen gemakkelijker te dragen zijn. Hoe kunnen we samen lol hebben, hoe zwaar het soms ook is?

In onze relatie is niet alleen mijn kennis en ervaring beschikbaar voor jouw proces, maar ook mijn beleving als mens. Die zal ik inbrengen als ik denk dat dit je helpt om jezelf beter te leren kennen. Ik nodig je hierbij uitdrukkelijk uit om ook jouw ervaring met mij in te brengen. Je kunt hierdoor niet alleen over jezelf leren, maar het zal onze relatie versterken. Uitwisseling over waarin we elkaar raken maakt bewust en versterkt de relatie. Dat is wat we in het leven willen en dat is waarvoor ik een speelveld wil bieden.

Dit is het volgens mij. Wie weet verandert er nog wat, maar nu denk ik van niet. Vandaar dat het voor onbepaalde tijd is. Onbepaalde tijd, als ruimte om te leren en ontwikkelen, bij te schaven, dieper te focussen, En Zo Voort!

Als je trouwens mijn blogs rechtstreeks in je mailbox wilt hebben, dan klik op onderstaande link.

https://www.e-act.nl/ah/site?a=1893&p=129511

 

 

Posted in: Blog