Posted by on 9 januari 2017

 

Een half jaar had ik geen kleren gekocht. Expres. Ik ben gek op kleren, maar vind dat ik daarin kan doorschieten. Ik wilde kijken wat er gebeurde als ik een half jaar niets zou kopen.

Nou, het viel reuze mee. Ik kan blijkbaar die drang ook gewoon uitzetten. En ik kreeg een duidelijke prioriteit in mijn hoofd: ik hoefde eigenlijk niet meer allerlei winkels af. Eén mooie winkel is genoeg. En daar had ik in de Kerstvakantie dan ook reuze zin in!

Op een middag ging ik erop uit, naar die ene geweldige winkel. Ik stapte naar binnen en meteen werd ik heel erg hebberig. Want wat een mooie kleren! Heb natuurlijk best wat gekocht….

Klinkt toch wel wat verslaafd vind ik zelf. Zolang ik er niet mee in aanraking kom, gaat het goed. Maar zodra ik mezelf toesta, wordt mijn hebberigheid wakker.

Een Masai meneer op Youtube zei hier iets over (https://youtu.be/wmW20bbLflA).

Hebberigheid is onvrij, gaat niet samen met geluk. Want het betekent dat je jezelf niet volledig voelt en alsmaar aanvulling zoekt. (vrij vertaald). Dat snap ik wel. Zo is het in relaties natuurlijk ook. Je kunt van anderen houden, maar als het een onvrij houden van is, is het een vermijding van eigen leegte.

Ok, ik beloof te werken aan mijn eigen gevoel volledigheid. Dan mag ik best af en toe naar die geweldige winkel genieten van kleren kopen. In alle vrijheid! Masai mensen maken zichzelf ook mooi, zie foto!

Als je trouwens mijn blogs rechtstreeks in je mailbox wilt hebben, dan klik op onderstaande link.

https://www.e-act.nl/ah/site?a=1893&p=129511

 

 

Posted in: Blog