Posted by on 4 november 2018

Mensen met burn out klachten willen vaak weten hoe lang het zal duren voor ze beter zijn. Dat snap ik, ze voelen zich niet lekker en een stip aan de horizon geeft vertrouwen. Voor werkgevers snap ik het ook. Ze willen het liefst dat een zieke medewerker weer aan het werk kan. Veel werkgevers willen ook echt het beste voor de medewerker, ook al is het lastig, sommige ervaren de afwezigheid vooral als een probleem in het werk.

Duidelijkheid is niet zomaar te geven. Als het ernstig is kan het wel een jaar tot twee jaar duren. Als het licht is minder. Als iemand zichzelf goed kan toestaan uit te rusten is het eerder voorbij. Als een werkgever de medewerker ruimte geeft is het eveneens eerder over. En dan hebben we het nog niet over het gestel, de persoonlijkheid en het bewustzijn van iemand.

Ik vergelijk het met een zeilboot dat ergens heen gaat. Hoe lang duurt dat? Dat hangt af van de wind, van het bootje, van de zee; allemaal dingen die je niet even verandert. Wat je wel kunt doen is de zeilen zo gunstig mogelijk zetten. En dat is waarin ik met werknemer, werkgever en bedrijfsarts samenwerk.

Als je trouwens mijn blogs rechtstreeks in je mailbox wilt hebben, dan klik op onderstaande link.

https://www.e-act.nl/ah/site?a=1893&p=129511

 

 

Posted in: Blog