Posted by on 17 april 2022

Bij mij kom je werken aan bewustzijn. Dat je steeds meer zicht krijgt op wie je bent, wat je beweegredenen zijn, waardoor je beter kunt kiezen wat je wil doen of laten, in contact met jezelf of anderen.

Het rottige is, dit is nooit af. Je blijft je hele leven onbewust gedrag hebben. Dat je niet doorhebt waar het bij jezelf vandaan komt en wat het effect op de ander is. En zo komen we in vervelende situaties of ruzies terecht. Vergeef jezelf, dit is het aardse leven nu eenmaal.

Maar daarom zijn vervelende situaties of ruzies een uitnodiging om weer naar onbewuste delen te kijken die jou gespiegeld worden. 

Nu schrijf ik dit. En meteen denk ik ook: maar al die ellende in de wereld, is dat nou echt nodig? Heeft dat echt als doel bewustzijn te vergroten? Of is dit gewoon een “spiriwiri-uitleg” om de verantwoordelijkheid van alle ellende lekker bij de ander te leggen. Hoe past Poetin, Rusland, Oekraïne en Europa in dit verhaal?

Ik weet het niet goed. Misschien is dit een goed moment om te erkennen dat het leven weerbarstig is en ik met al mijn studie en nadenken en bewustzijn de onderliggende bedoeling van het leven helemaal niet begrijp. Nou ja, een beetje dan.

Als je trouwens mijn blogs rechtstreeks in je mailbox wilt hebben, dan klik op onderstaande link.

aanmelden

Posted in: Blog
Tags: