Posted by on 12 januari 2020

In de vorige blog gaf ik allerlei tips om je kalmte te bewaren. Ik hoop dat je er wat aan had!

Met mijn kalmte gaat het goed. Maar ineens dacht ik “wat saai eigenlijk”. Dat het buiten donker is helpt ook niet mee.

Ik geloof dat dit erbij hoort en er valt heel veel over te zeggen. Ik doe mijn best het kort te houden.

Om te beginnen zei mijn moeder altijd al “het is goed als kinderen zich bij tijd en wijle vervelen.” Ik was het daar als kind niet mee eens, saai is immers maar saai. Maar het voordeel van je vervelen is dat je tot rust komt, je niet afgeleid wordt. Je wordt geconfronteerd met jezelf. Vervolgens ontstaat dan vanzelf creativiteit! Pas als je jezelf leeg durft te laten zijn, kan iets nieuws ontstaan.

Maar er is meer! We zijn erop gebouwd om allerlei gevaren het hoofd te bieden. Om tussendoor te niksen. Alleen de hele tijd niksen geeft een ontevreden gevoel. Wat doen we dan? Ervaringen opzoeken. Als je dat echter te veel doet in de vorm van afleidingen van buiten, kom je niet tot rust, blijf je van binnen leeg en put je jezelf zinloos uit. Als je niet oppast wordt de saaiheid en leegheid tot een depressie. Iets moois maken, of samen met anderen zijn, geeft veel meer zin aan het leven.

Er is nog meer! We hebben allemaal onze wonden uit het verleden. Die doen zeer en we werken vaak hard om dat niet te voelen of het te repareren. Tegen onze bedoeling in herhalen we daarmee vaak die oude wond. Bijv: onze vader zag ons niet, was er niet voor ons. We blijven daardoor vaak mannen zoeken die dat wel voor ons doen. Het ideaal bereiken we echter nooit. En zo herhalen we de pijn. Die pijn kan voelen als “dat we tenminste leven”. Het niet najagen van die ene man is dan saai en zonder hoop.

Verdraag de saaiheid, het brengt je bewustzijn van onverwerkte zaken en daarna gaat er een wereld voor je open. Als je bovendien werkelijk kalm bent, gebeurt er genoeg! Je neemt de werkelijkheid waar zoals die is, in plaats vanuit je eigen patronen. Veel afwisselender! Je bent bovendien creatief, ondernemend en sociaal, zonder jezelf uit te putten. Wat wil je nog meer?

Als je trouwens mijn blogs rechtstreeks in je mailbox wilt hebben, dan klik op onderstaande link.

Ja, stuur mij de nieuwsbrief

Posted in: Blog