Posted by on 22 februari 2018

Laatst had ik mijn wekelijkse boodschappen al weer in het karretje liggen, nadat alles gescand was. De winkeljuffrouw noemde het bedrag. En ineens ontdekte ik dat ik mijn portemonnee niet bij me had! Ik was even verbluft. Als het bij de Albert Hein was geweest was ik diep verontschuldigend en met een zeer rood hoofd weggeslopen. Maar gelukkig was dit mijn oude vertrouwde bio-winkel, waar we elkaar kennen. De juffrouw nam gewoon het schriftje en schreef het op. Ik kon de volgende keer betalen.

Het voelde zo goed! Ik, die best braaf is, nooit schulden heeft, normen en wetten intrinsiek onderschrijft, heb nu zonder te betalen eten mee gekregen. Het voelde zelfs bevrijdend. Met dank ook aan de lieve winkeljuffrouw.

Er is niks verkeerd met binnen de lijntjes blijven. Het is vaak afgestemd en sociaal. Maar buiten de lijntjes is ook goed. Het is vrij en creatief. Als je gewend bent binnen de lijntjes te blijven, is het spannend of eng om er buiten te gaan, maar heel bevrijdend. Je komt dichter bij jezelf. Als je er meestal buiten verkeert, voelt het benauwend om er binnen te blijven. Je wordt “als de gewone mensen”, met het “risico” van verbinding.

Wat zou jouw experiment zijn?

Als je trouwens mijn blogs rechtstreeks in je mailbox wilt hebben, dan klik op onderstaande link.

https://www.e-act.nl/ah/site?a=1893&p=129511

 

Posted in: Blog