Posted by on 20 maart 2017

 

Heb je het al door? Het ego is niet meer nodig. Moest je vroeger een identiteit hebben en bij een of andere club/zuil/stroming horen, nu hoeft dat niet meer. Je kunt elk jaar weer op een andere politiek partij stemmen (er komt trouwens toch zo weer een referendum), elke dag kies je een andere stijl kleren of een mix daarvan. Homo, lesbo, bi-voor-even-of-voor-altijd, transgender, de echte man of echte vrouw is toch echt passé. Een baan voor het leven? Wel nee, flexibel ben je, je hebt een tweede/derde/vierde carrière, of allemaal tegelijk. Waren het vroeger de instituten die de dienst uitmaakten, tegenwoordig hoef je alleen nog te zorgen voor volgers op social media en je hebt een invloed van heb ik jou daar. We Be-We-Gen. Allemaal door elkaar. En allemaal leggen we heel gemakkelijk contact met elkaar, gewoon, zoals het uitkomt. En voor je het weet heb je een Be-We-Ging.

Ik hou er wel van. Niet meer denken in macht en ego, maar in contact en beweging. Niet meer dat statische van strak georganiseerde groepen. Ieder heeft invloed, hoe klein ook.

Het is natuurlijk het toppunt van individualisme. We binden ons niet snel meer, en we zijn zo weer weg. We kiezen voor iets wat ons op dat moment goed lijkt. Morgen kan het weer anders zijn. Juist daarvoor heb je alsnog een stevig zelfgevoel nodig, toch weer een soort van ego. Anders verzuip je. En je hebt een groot verantwoordelijkheidsgevoel nodig, dat verder gaat dan je eigen achtertuin. Anders wordt het alleen nog het recht van de sterkste.

Zijn we al zover?

Als je trouwens mijn blogs rechtstreeks in je mailbox wilt hebben, dan klik op onderstaande link.

https://www.e-act.nl/ah/site?a=1893&p=129511

 

 

Posted in: Blog