Posted by on 30 maart 2017

Voor registraties moet ik geregeld cursussen volgen. Niet erg, ik hou van leren. Al is Medische Basiskennis, of Sociale Zekerheid best een klus om onder de pet te krijgen.

We zuchten allemaal wel eens voor een cursus waar we weinig zin in hebt. Veilig Werken op Grote Hoogte, Trendy Telefoneren voor Trouwe Klanten, Leren Excelleren in Twee Dagen. We nemen het voor lief, de baas wil het.

Maar moeten we dan eeuwig in de braafheidsstand blijven leren wat ons wordt opgedragen? Dat je tegenwoordig niet voor altijd klaar bent als je de schooldeuren achter je sluit weten we wel. Maar als je volwassen bent kun je toch zelf kiezen! Of zijn we dat als kind op school afgeleerd?

Echt niet! Neem je loopbaan ter hand, ga de weg die bij je past, doe je baas een scholingsvoorstel! Ook als dat eigenlijk buiten je huidige werk ligt. JUIST als dit buiten je huidige werk ligt! Verscheur je cocktail dress! (Annie MG Schmid), weg met de stropdas! (Prins Claus), doe iets waar je blij van wordt! Jouw werk, jouw leven, jouw ontwikkeling!

Sinds 13 jaar ben ik ZZPer. Nou, meer vrijheid is niet denkbaar! Nog nooit zoveel scholing gevolgd. Omdat IK het wil. Ik volg ik nu nog steeds allerlei opleidingstrajecten. Vitale mensen in vitale organisaties is dan nog binnen de lijntjes (wel interessant). Theta healing is mijn “verscheurde cocktail dress”.

Ik geef het toe: Zoveel vrijheid is soms lastig te dragen, het vraagt KEUZES en daarin ben ik niet zo goed. Net als Rupsje Nooitgenoeg “eet” ik het liefst alles en elke dag iets anders. Maar die werd ook een mooie vlinder. Lang Leve het Leren!

Als je trouwens mijn blogs rechtstreeks in je mailbox wilt hebben, dan klik op onderstaande link.

https://www.e-act.nl/ah/site?a=1893&p=129511

Posted in: Blog