Posted by on 2 april 2017

BIG

VET

En vijftig

Reden voor een feestje?

 

…….stond er in de krant van vandaag.

Heel even sloeg mijn hart over. Gaat dit over mij?

Nee hoor, maar ik blijk wel hetzelfde bouwjaar te hebben als de Big Mac van Mc Donalds. (Zie foto, de rode omcirkeling door mijn stiefdochter, de leukste die je je maar kunt wensen).

Ik ben er best mee bezig, met 50 worden. En ik ben niet de enige. We hebben het erover dat het zo raar is om 50 te worden. Een zelfhulpgroep gaat wat ver, maar we voelen wel “lot genootschap”. 50 worden je ouders (o nee, die zijn nu 80, als ze nog leven), of oudere collega’s (o nee, die zijn met pensioen, ik ben nu zelf een oudere collega).

Maar we zijn het er allemaal over eens. We VOELEN ons geen 50. Sommigen voelen zich 30, anderen 40 of 20, maar GEEN 50. Wij zien elkaar niet als 50. Iedereen is nog die jongen of dat meisje, vooral als ik ze toen al kende.

Dat maakt alleen niks uit, want de buitenwereld ziet je alsnog als 50.

Ach, het voordeel van 50 is dat de buitenwereld minder belangrijk wordt. Ik ben wat meer tevreden met mezelf en als ik dat soms niet ben is dat minder een drama (nou even dan). Ik moet wat minder van mezelf. Ik heb gewoon alle leeftijden in me, tot aan de 50. Wat een rijkdom aan beleving en inlevingsvermogen! Reden voor een feestje!

Als je trouwens mijn blogs rechtstreeks in je mailbox wilt hebben, dan klik op onderstaande link.

https://www.e-act.nl/ah/site?a=1893&p=129511

Posted in: Blog