Posted by on 11 juni 2017

De FNV Zelfstandigen had 6 tips om burn out te komen, speciaal gericht op zelfstandig ondernemers. (als je het wil lezen https://evencentraal.nl/ondernemers/zzp/burn-out-voorkomen-met-6-tips/, er zitten niet per se verrassende dingen bij.)

Wat mij wel opviel is de nadruk op voldoende slaap. Zelfstandigen schijnen hiervoor extra kwetsbaar te zijn. Die zijn zo enthousiast en gedreven dat ze slaap inleveren voor werk. Hoe vaak lees je wel niet over stoere, succesvolle ondernemers die vertellen weinig slaap nodig te hebben?

Ik heb veel slaap nodig. Bij mij gaan om half 10 ’s avonds de luikjes van mijn hersenen dicht. Ik kom er niet meer in. Half 11 of 11 uur lig ik in de mand. Maar in mijn geval is het “de overgang” die maakt dat ik niet genoeg slaap. Totaal niet stoer.

Vaak doe ik in de middag een “power-nap”: ik ga op de grond liggen met mijn ogen dicht. Kwartiertje maar. Zowaar, ik ben dan net even weg. Helpt echt! Schijnt ook vreselijk gezond te zijn. Ook als je ’s nachts voldoende slaapt. Het verlaagt enorm je stressniveau en je concentratievermogen. Ik raad het iedereen aan. Lekker nog meer slapen!

 

Als je mijn blogs rechtstreeks in je mailbox wilt hebben, dan klik op onderstaande link.

https://www.e-act.nl/ah/site?a=1893&p=129511

 

 

Posted in: Blog