Posted by on 13 november 2017

Wat kan ik ernaar uitkijken: heerlijk een dag thuiswerken. Geen afspraken. Alle rust om eens mail weg te werken, rapporten af te schrijven, eindelijk. En halverwege de dag, nét voor de lunch, naar buiten hardlopen.

Maar waar ik de hele dag ook mee worstel is Saaiheid. Heb ik eindelijk rust, vind ik het Saai! De hele dag in mijn eentje, braaf achterstallige dingen doen. Als de kinderen thuis komen uit school ontdek ik dat ik ze zit te porren en te klieren. Ahum.

Mensen zijn gewoon gebouwd om stress te hebben. Daarvoor hebben we ook een fantastisch stresssysteem, met zenuwstelsel, hormonen etc. Activatie is de norm, rust is er alleen om, inderdaad, uit te rusten. Om daarna er weer tegenaan te gaan.

Toch gaan we vaak te ver. Activatie met de bijkomende kick kan ook als verslaving werken. Om maar niet te voelen wat je te voelen hebt. Dat kan met hard werken zijn, maar ook met drama’s in ons leven! Het lijkt tegenstrijdig, maar veel mensen zijn verslaafd aan drama, conflict, emoties. Ze komen bij mij om rust te krijgen in hun leven, maar kunnen het drama maar moeilijk loslaten. Hebben ze eindelijk een leuke nieuwe relatie, komen ze weer in ander gedoe terecht. Of hebben ze een fijne relatie, gaan ze twijfelen omdat de hartstocht verminderd is.

Dus laat ik de Saaiheid maar aannemen. Laat ik mijn gespartel maar zien als een afkickverschijnsel. Wie weet welke horizon dan verschijnt.

Als je trouwens mijn blogs rechtstreeks in je mailbox wilt hebben, dan klik op onderstaande link.

https://www.e-act.nl/ah/site?a=1893&p=129511

 

Posted in: Blog