Posted by on 16 oktober 2016

In mijn tuin zat een wespennest. De wespen waren behoorlijk agressief, dus ik wilde het echt weg laten halen. Een meneer zou komen om het netjes op te ruimen.

Ik moest daarvoor thuis zijn, dus ik had een tijd afgesproken. Hij was later dan ik had gedacht, dus ik belde hem. Hij was net onderweg naar mij.

Later vertelde hij dat mensen heel vaak bellen dat hij te laat zou zijn, terwijl hij nooit een precieze tijd afspreekt. Hij weet immers nooit wat hij precies aantreft op een adres en hoe lang dat duurt.

Ik realiseerde me hoe strak we allemaal in onze planning zitten. We kunnen daardoor niet meer flexibel omgaan met onduidelijkheid of onverwachte gebeurtenissen. Het Moet Nu, Op Dit Moment, want straks hebben we weer iets anders. Ik zou willen dat ik meer ruimte voelde.

Of ik mijn leven anders krijg weet ik niet, maar ik zou eens kunnen beginnen met van binnen meer ruimte te nemen voor het onverwachte. Vooral als houding, niet zozeer als planning. “Relax”, “mañana”, “Inshallah”, dat soort. Planningen zijn er om aan te passen aan de realiteit, niet andersom.

Als je mijn blogs rechtstreeks in je mailbox wilt hebben, dan klik op onderstaande link!

https://www.e-act.nl/ah/site?a=1893&p=129511

Posted in: Blog