Posted by on 29 september 2018

Als ik me niet zo lekker voel, voel ik me moe en bijna altijd ook verdrietig. Ik dacht dat dit onvermijdelijk was, maar ineens realiseerde ik me het volgende.

Als ik me niet zo lekker voel, dan trek ik me terug. Ik heb een grote behoefte om te zeuren, maar daar schaam ik me voor. Dus ik ga alleen zitten te wezen! Ja, daar word je natuurlijk niet vrolijk van.

Volgens mij ben ik niet de enige die dit ervaart. Het is deels instinctief. Als je kwetsbaar bent kun je maar beter niet teveel opvallen, want anders ben je wel een heel gemakkelijke prooi.

Deels ook heeft het te maken dat we het lastig vinden om anderen tot last te zijn. We willen graag iets bijdragen, anders voelen we ons waardeloos. Alleen al daarvan word je verdrietig! En als je denkt waardeloos te zijn, kun je je maar beter terugtrekken om afwijzing te voorkomen.

Daar zit je dan. In je eentje, je waardeloos voelend. Zie dan maar eens een stap te zetten naar de ander.

Als je je zo voelt heb ik een mooi gedichtje voor je. Misschien lukt het je dan ergens een knuffel te halen.

Zoals een dier

je zoekt

al om de geur

en zacht tegen je aan

zo zonder iets

te willen

er te zijn

Frank Eerhart

 

Als je trouwens mijn blogs rechtstreeks in je mailbox wilt hebben, dan klik op onderstaande link.

https://www.e-act.nl/ah/site?a=1893&p=129511

 

Posted in: Blog