Posted by on 5 december 2019

En dan weten we het wel: DRUK! We werken ons 3 maal in de rondte met uitzicht op De Kerstborrel op 20 dec. Hopelijk halen we die, want de griep ligt op de loer……. Hoe moet dat trouwens, heel Nederland in de kroeg, terwijl het te koud is voor het terras. Dat past toch nooit. Je zou willen dat de mensen met wie jij geen borrel hebt weer even massaal gingen roken, zodat ze lekker buiten blijven.

Ook ik heb mijn strijd met de agenda, vooral om de grens van wat ik aanneem dichterbij te leggen dan ik geneigd ben. Zou ook een beetje raar zijn als ik dat niet zou doen, met zoveel cliënten met chronische stressklachten. “Practice what you preach”.

Laatst leerde ik echter van mijn spirituele coach dat als je werkelijk in je eigen stroom staat, je je agenda niet meer hoeft te controleren. Dan gaat dat vanzelf. Bovendien moet je ook gewoon elke dag hard werken: het is je verantwoordelijkheid om jezelf elke dag weer te geven.

Zo, daar moest ik even over nadenken. En het is nog steeds niet in mijn lijf gezakt (dat zal dan ook wel het probleem zijn).

Dat je jezelf elke dag moet geven, die snap ik wel. Dat doe ik ook graag, vol overgave. Als ik dat niet doe, ben ik niet tevreden. Maar deze overgave gaat nog wel eens met me aan de haal.

Oja, dat is natuurlijk wat hij bedoelt: die overgave heeft dan onvoldoende grond. Dan sta je niet meer in je stroom maar zweef je erboven. De tegenhanger is dat je wel op de grond staat, maar je niet overgeeft aan de stroom. Dan gebeurt er niks, geef je jezelf niet.

Het is weer eens de balans tussen grond en kalmte enerzijds en inspiratie en beweging anderzijds. Je agenda zal gewoon de aardse weerspiegeling zijn van deze balans. Niks meer aan doen.

Nou denk ik wel dat deze tijd van het jaar de balans wat meer mag doorslaan naar kalmte en rust. Veel passender dan doorjakkeren. Ok dan, na de Kerstborrel…..

Als je trouwens mijn blogs rechtstreeks in je mailbox wilt hebben, dan klik op onderstaande link.

Ja, stuur mij de nieuwsbrief

Posted in: Blog