Posted by on 13 juni 2022

Een jaar geleden ongeveer heb ik besloten dat het stukje voortuin waar 2 bomen staan en verder niet zoveel (ja, ook pallets met stenen voor de schuur achter), ons Tiny Bos is. Dat is helemaal hot en betekent dat je er niet zoveel aan doet, alleen soms wat weghaalt of toevoegt. Als je wil. Dat past wel bij mijn tuiniersambities. Wel heb ik een “houtwal” aangelegd waar voortaan snoeiafval op terecht komt. Goed voor de beestjes begreep ik. 

Het grappige is, dat ik tegenwoordig heel vaak kijk naar dat stukje grond, met andere ogen. Ik heb er geen verstand van, maar ik interesseer me ervoor. En hoe vaker ik kijk, hoe meer ik zie. En vooral: hoe mooier ik het vind! Elk bloemetje of plantje dat komt en gaat verrast me.

En zo gaat het met kijken. Kijk en je ziet schoonheid. Dat zat altijd al in de naam van mijn bedrijf, Re-Spect: het opnieuw kijken naar wie je bent. Beauty is in the eye of the beholder. Mensen vinden dingen niet leuk aan zichzelf, schamen zich bijvoorbeeld voor behoeftigheid, angst of agressie. Maar alle eigenschappen zijn mooi. Soms heeft het alleen de juiste omstandigheden, de juiste energie nodig, of moet eerst het leed dat erin vervlochten zat losgelaten worden. Aandacht en ruimte eraan geven brengt de schoonheid naar boven.

En het zit ook in de naam van mijn kleur- en stijladvies: Oogappel. Echt iedereen heeft schoonheid, als je maar goed kijkt. 

Dus blijf kijken, haak niet af, geef aandacht. Het is aan onszelf om de wereld mooi te kijken. 

Voor meer lessen in levenslust: 

Posted in: Blog