Posted by on 18 mei 2017

 

Vanuit de Core Energetica wordt altijd gezocht naar de onderliggende betekenis van fysieke gewaarwordingen, spanningen, of klachten.

Neem nu nekklachten, spanning op schouders en nekspieren. Wie heeft dat niet tegenwoordig. De computer helpt natuurlijk goed mee hierin, maar er is mogelijk meer aan de hand.

Nekklachten kunnen meerdere betekenissen hebben, maar de basis is dat de energie in het lichaam als het ware omhoog is getrokken, weg van de grond. Zo gaat het vaak samen met koude voeten bv.

Er zijn grofweg twee hoofdredenen waarom iemand dit doet. De eerste is angst. Ga maar na, als je schrikt schieten je adem en je schouders omhoog. Sommige mensen hebben deze schrikreactie chronisch in het lichaam, als gevolg van voortdurende stress in hun leven. In wezen staan ze altijd klaar om te vluchten: alerte ogen, adrenaline, alle energie omhoog geschoten. Óf ze houden zich voor dood: nauwelijks ademhaling, helemaal verstijfd.

De tweede is boosheid. Sommige mensen zijn er ooit aan gewend geraakt dat ze bedonderd worden, dus dat ze voortdurend moeten klaarstaan om terug te vechten. Alerte ogen, een hoge borst, brede schouders en weinig energie in het onderlichaam zijn het gevolg.

Logisch dus dat werken met emoties nekklachten vermindert. Maar je kunt ook heel eenvoudige dingen doen om de druk van je nek te halen en de energie naar beneden te brengen. Hardlopen (voorkomt verstijving, je laat je lichaam de vluchtreactie uitvoeren waar je lichaam klaar voor is), boks lessen (vechtreactie uitvoeren), maar ook gewoon wandelen helpt om de spanning opgebouwd in het lichaam te doorleven en los te laten. Zwaaiende armen masseren namelijk bovendien de schouder- en nekspieren los.

(Moet je tijdens het lopen niet de hele tijd op je telefoon kijken hè?!)

Als je trouwens mijn blogs rechtstreeks in je mailbox wilt hebben, dan klik op onderstaande link.

https://www.e-act.nl/ah/site?a=1893&p=129511

 

Posted in: Blog